Lilly Zebra-Pad en Gert-Jan Kleiduif: kandidaat-lijsttrekkers Partij voor de Dieren

Na PvdA, CDA en GroenLinks is nu ook in de Partij voor de Dieren (PvdD) de strijd om de interne macht losgebrand. De concurrentie voor huidig lijsttrekker Marianne Thieme komt uit onverwachte hoek: van de dieren zelf.

Debatten
De komende weken krijgen Lilly Zebra-Pad en Gert-Jan Kleiduif in een drietal debatten de kans om de verbale degens te kruisen met Marianne Thieme. 11 augustus wordt de nieuwe lijsttrekker van de Partij voor de Dieren bekend gemaakt.

Eigen geluid
Lilly Zebra-Pad over haar kandidatuur: “Marianne Thieme heeft een warm kloppend hart voor dieren. Maar het stoort me dat Marianne altijd óver dieren praat. En nooit mét dieren. Ik ben het zat dat er altijd over me heen wordt gelopen. Door me kandidaat-lijsttrekker te stellen, wil ik de Partij voor de Dieren een eigen geluid geven. Ja, een dierengeluid.”

Stokje
Gert-Jan Kleiduif laat een soortgelijk geluid horen: “Marianne Thieme krijgt al tranen in haar ogen als er een papegaai van zijn stokje gaat. Maar dat er in sportverband massaal op kleiduiven wordt geschoten, vindt Marianne kennelijk normaal. Ik vlieg al jaren met zware hoofdpijn. Ik ben het zat.”

Emma
Overigens was er nóg een gegadigde voor het lijsttrekkerschap. Maar de kandidatencommissie van de Partij voor de Dieren achtte Emma Luis-In De Pels te licht voor deze zware functie.

Reacties zijn gesloten.