Lionel Messi en Pep Guardiola verdienen elkaar!

Roem is vergankelijk. Vraag het maar aan mij. Ooit lachten de vrouwen me toe. Nu uit.

Voetstuk
Gisteravond leek ook FC Barcelona-speler Lionel Messi ’s, werelds beste voetballer aller tijden, van zijn voetstuk te vallen. Anders dan van hem verwacht, leidde Messi zijn Barcelona in twee beladen Champions League duels níet langs de bejaarden-brigade van het Engelse Chelsea.

Penalty
Messi leed dodelijk balverlies in de uitwedstrijd (1-0 voor Chelsea) en verzuimde gisteravond bij een cruciale stand van 2-1 voor Barcelona een penalty te benutten. Later kwam Chelsea met 10 man zelfs nog op 2-2. Waardoor niet de gedoodverfde favoriet Barcelona maar Chelsea zich nu kan opmaken voor de Champions League-finale.  

Acda en de Munnik
Reden voor de buitenwacht om Lionel Messi persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor de verrassende uitschakeling van Barcelona, De laatste song (Voetstuk Staan) van Acda en de Munnik vertelt dit mechanisme via het refrein in het heel kort: Er is maar een ding mooier dan een held. Dat is de mooie held geveld.

Kaliber
Voetbaltrainers zijn vaak schreeuwerds. Als hun ploeg wint, heeft de trainer gewonnen. Als hun ploeg verliest, heeft de ploeg verloren. Barcelona-coach Pep Guardiola toont zich van een geheel ander kaliber.

Hemel
Meteen na de pijnlijke uitschakeling van Barcelona nam Guardiola het nadrukkelijk voor zijn sterspeler Lionel Messi op. Guardiola prees Messi zelfs de hemel in. Terecht. Want Lionel Messi is een weergaloze speler. En ook nog eens een geweldig mens. Lionel Messi en Pep Guardiola verdienen elkaar!

Reacties zijn gesloten.