Maak Dit Gedichtje Af #uitslag #nieuweopdracht

"Kom er maar in. Met die openingszin"

Wat vooraf ging…

Zoals ik al eens eerder stelde: jureren is niet altijd even leuk. Ook deze teistering bracht me aan de rand van een depressie.

Podium
Zonder ook maar een moment aan de goede wil van de inzenders te willen twijfelen: het is onbegrijpelijk dat er geen eigen rijmpodium is voor verwarde geesten. Het potentieel is enorm.

Aanmoedigingsprijs: Ruby
Omdat de jury de aanmoedigingsprijs niet langer goed kan houden, zijn er liefst twee ‘winnaars’ uit de bus gerold. De aanmoedigingsprijs gaat naar Ruby van Assendelft. Niet vanwege de kwaliteit van haar brouwsel. Maar meer om aan te tonen dat ‘dichten’ vooral ontluchten is.

Juryrapport
Uit dát juryrapport: We kennen Ruby als een keurige dame. Via haar rijmsels toont ze ons nu ook een nog onderbelichte kant. Dat getuigt van moed. En zo. De prijs (een op 14 maart 2010 gerookte makreel) komt haar zéér toe.

Winnaar: Ed
Winnaar van deze ronde werd Ed Nissink. Uit het juryrapport: Ed, is de enige deelnemer waarbij iets van progressie te ontdekken valt. Zijn vorige inzending was circa 12 A-4tjes lang. Deze keer flikt Ed het in de toegestane vier regels. Zijn inbreng laat zich kwalificeren als mysterieus. Want wát er nu precies brandt en jeukt blijft onbenoemd. Een geweldige geste van deze dichter. Want niemand wil dat natuurlijk weten. De eerste prijs (een maand gratis werken in een Westlandse kas naar keuze) is dik verdiend.

Definitieve gedicht

Sinds ik laatst een appel kocht bij Albert Heijn

gaat het dramatisch mis bij het plassen

het brandt, het jeukt, het voelt niet fijn

het ligt evenwel niet aan ‘t wassen

Nieuwe opdracht
Gezien de rokjesdagtemperaturen is er deze keer een alternatieve opdracht.

Maak Dit Verhaaltje Af
Maak in maximaal 200 woorden dit verhaaltje af. In de kop/titel moet het woordje ‘lente’ voorkomen. Gebruik de volgende woorden (in willekeurige volgorde):

knieën, hart, kriebels, blozen, ooievaar, rayonhoofden

Rouwband
De winnende inzending wordt geplaatst op dit blog. De jury draagt nu al een rouwband.

 

1 Reactie op Maak Dit Gedichtje Af #uitslag #nieuweopdracht

  1. Ed schreef:

    Haaa! Kom ik bij toeval aan de weet dat ik gewonnen heb! In een kas! Een hele maand! Dank! Leuk!