Maak Dit Verhaaltje Af / Winnaar: Gert de Kievit

Gouden pennetje

In mijn eenzame strijd om m’n passie (woordjes in de juiste volgorde zetten) te delen met het grote publiek, schreef ik deze keer een columnwedstrijdje uit. De animo was enorm. Toen ik dit initiatief aankondigde. Maar na de eerste prijs (Meet & Greet met Ton Broekhuisen) bekend gemaakt te hebben, werd het ijzig stil.

Leeuwenhart
Althans in mijn mailbox. Op Schiphol daarentegen was het juist razend druk. De ‘toevallig’ aanwezige regeringswoordvoerder: “Er zijn nog nooit zoveel Nederlanders in zo’n korte tijd geemigreerd.”

Leeuwenhart
De jury is daarom bijzonder trots op Gert de Kievit. Gert, je hebt een leeuwenhart!

Podium
Opdracht was: maak in maximaal 200 woorden dit verhaaltje af. In de kop/titel moet het woordje ‘lente’ voorkomen. Gebruik de volgende woorden (in willekeurige volgorde): knieën, hart, kriebels, blozen, ooievaar, rayonhoofden. Gert, het podium is voor jou!

Ut giet oan in de lente

Met knikkende knieën en bonzend hart wacht de jonge aanstaande moeder op het negen maanden verwachte moment. Zij voelt de kriebels in haar buik en moet nog blozen als zij denkt aan het moment dat haar in deze situatie bracht.

Het is nog slechts een kwestie van minuten dat de tweeling, want dat zal het volgens de echo worden, haar het ultieme lentegevoel zal schenken. Nieuw leven. Zij zal het zelf moeten doen, weet ze. In het sprookje dat de ooievaar baby’s thuis bezorgt, gelooft ze niet. Ze hoeft daarvoor alleen maar naar haar flink gezwollen buik te kijken.

De weeën zijn begonnen. De ontsluiting is een feit. “Daar komt de tweeling”, roept de uit Friesland afkomstige verloskundige opgetogen. “Ik zie hun rayonhoofden al.”
Dan maakt de struise Friezin een huppeldansje. “Hou vol”, roept ze enthousiast. “Nog één keer stevig persen, dan komen ze tegelijk. “Kan dat dan?’, vraagt de aanstaande moeder tussen het persen door. “Ut ken net”, antwoordt de verloskundige. “Ut giet oan”, schreeuwt de aanstaande moeder tijdens de verlossende perswee.

Het is lente. Pieter en Inge werden een paar dagen te laat geboren. Anders hadden ze Sven en Ireen geheten.

Reacties zijn gesloten.