Maak Dit Verhaaltje Af #opdracht

"De vrouwen stonden twaalf rijen dik voor me"

Wélke God nu precies wát doet, is nog steeds onderwerp van discussie. Gelukkig is er een manier om zelf ‘schepper’ te zijn.

Eend
Wil je een eend laten praten met een schutting? Of een fotomodelletje verliefd laten worden op een berooide grijsaard mét bochel? Dat kan. Jij bent de baas over het heelal. Als schrijver.

Maak Dit Verhaaltje Af

Zin om je fantasie te laten stromen? Maak in maximaal 200 woorden dit verhaaltje af. In de kop/titel moet het woordje ‘lente’ voorkomen. Gebruik de volgende woorden (in willekeurige volgorde):

knieën, hart, kriebels, blozen, ooievaar, rayonhoofden

Blog
De winnende inzending wordt geplaatst op dit blog. Ik zeg: knallen!

1 Reactie op Maak Dit Verhaaltje Af #opdracht

 1. Gert de Kievit schreef:

  Ut giet oan in de lente
  Met knikkende knieën en bonzend hart wacht de jonge aanstaande moeder op het negen maanden verwachte moment. Zij voelt de kriebels in haar buik en moet nog blozen als zij denkt aan het moment dat haar in deze situatie bracht.
  Het is nog slechts een kwestie van minuten dat de tweeling, want dat zal het volgens de echo worden, haar het ultieme lentegevoel zal schenken. Nieuw leven. Zij zal het zelf moeten doen, weet ze. In het sprookje dat de ooievaar baby’s thuis bezorgd, gelooft ze niet. Ze hoeft daarvoor alleen maar naar haar flink gezwollen buik te kijken.
  De weeën zijn begonnen. De ontsluiting is een feit. “Daar komt de tweeling”, roept de uit Friesland afkomstige verloskundige opgetogen. “Ik zie hun rayonhoofden al.”
  Dan maakt de struise Friezin een huppeldansje. “Hou vol”, roept ze enthousiast. “Nog één keer stevig persen, dan komen ze tegelijk. “Kan dat dan?’, vraagt de aanstaande moeder tussen het persen door. “Ut ken net”, antwoordt de verloskundige. “Ut giet oan”, schreeuwt de aanstaande moeder tijdens de verlossende perswee.
  Het is lente. Pieter en Inge werden een paar dagen te laat geboren. Anders hadden ze Sven en Ireen geheten.