Mag Pax Christi College (Druten) bewegingsvrijheid van vmbo-leerlingen beperken?

Leerlingen mogen schoolplein niet af in schoolpauzes

Eerder schreef ik op deze site al een blog over basisschool Don Sarto (Tilburg) die zijn leerlingen op water en brood heeft gezet. Vandaag richt ik de spotlights op een middelbare school (Pax Christi College in Druten, Gelderland) waar vmbo-leerlingen – anders dan onder dezelfde school ressorterende havo- en vwo-leerlingen – het schoolplein niet meer af mogen tijdens pauzes en tussenuren. Slechts met toestemming van een docent mag dat wél.

‘Postive Behaviour Support’

Het Pax Christi College nam de maatregel in het kader van ‘Positive Behaviour Support’ (PBS). PBS wordt ingezet om een positieve, sociale omgeving te creëren. Dit zou het leren bevorderen en gedragsproblemen doen afnemen.

Gevangenis
Ook deze keer trekt een ouder van een van de leerlingen via social media (Facebook) keihard aan de bel. Deze vader stelt dat PBS wordt misbruikt om van de school een soort gevangenis te maken. “Mijn nekharen gaan ervan overeind staan.” Lees hier het volledige artikel. Bron: Metro.

Huiskamervraag
De huiskamervraag van vandaag laat zich makkelijk raden. Komt ie:
Wie heeft gelijk: het Pax Christi College of de in dit blogje opgevoerde vader van de leerling? En ja, graag met korte toelichting!

Studieboeken algemeen

Boeken algemeen

Reacties zijn gesloten.