Mannen in te strakke zwembroekjes: AU! #luchtig

Van pedo’s kun je veel zeggen, maar niet dat ze aan leeftijdsdiscriminatie doen. Alles jonger dan tien jaar wordt goed gerekend.

Voor strandwachten gelden andere leeftijdswetten. De 61-jarige Amerikaanse strandwacht Roy Lester daagt de staat New York voor de rechter. Hij pikt het niet dat zijn zwembroek te groot werd bevonden. En híj te oud.

Spelletjes
Werkgevers die spelletjes met werknemers spelen, zijn helaas geen uitzondering. Zodra ik wat beter in mijn tijd kom te zitten, wijd ik daar een winnende boekenreeks aan. In het autobiografische genre, ja.

Zwemtent
Terug naar strandwacht Roy. Hij werd ontslagen omdat hij voor een verplichte zwemtest een Speedo-zwembroek weigerde te dragen. Roy voelde zich comfortabeler in een wat grotere zwemtent. Roy: “Ik droeg een Speedo toen ik 20 was. Er zou een wet moeten komen om het iedereen boven de 50 te verbieden een strakke Speedo te dragen.”

Zwembroekregel
Ik ben het met Roy eens. Met de nuance dat het sommigen verboden moet worden om überhaupt een zwembroek te dragen.
Roy stelt dat de zwembroekregel slechts wordt gehanteerd om oudere strandwachten de wacht aan te kunnen zeggen. Roy: “Terwijl een oudere strandwacht beter dan wie dan ook ziet wanneer iemand in de problemen zit. Daar heb ik geen Speedo voor nodig.”

Kwispelen
Zelf draag ik al vanaf mijn vijfde jaar hele wijde zwemtenten. Ik vind mannen in kleine, strakke zwembroekjes doodeng. Kwispelen omdat je een vrouw leuk vindt, dient onzichtbaar te gebeuren. Is mijn stellige overtuiging.

Reacties zijn gesloten.