Mariko Peters weer (te) stralend boven water #opinie

Nadat ze wekenlang de hoofdrol voor zich opeiste in veelbekeken televisieprogramma’s als Vermist en Opsporing Verzocht, zat ze gisteravond stralend bij Pauw en Witteman. Mariko Peters (GroenLinks-Kamerlid) glunderde als de atlete die haar op de Olympische Spelen veroverde twaalf gouden medailles aan het volk komt tonen.

Osama
Wekenlang blonk Mariko Peters uit in de imitatie van Osama bin Laden. In ZIJN hoogtijjaren. Ook Mariko was het gesprek van de dag. En ook Mariko was onvindbaar.

Overwaaien
Want EERST moest de storm van kritiek over haar dubieuze functioneren in haar periode als ambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken immers overwaaien. Peters sloot in bed deals af met haar toen minnaar, nu huidige partner.
Maar van belangenverstrengeling zou geen enkele sprake zijn. Volgens Mariko Peters. Zelfs Joran zou passen voor zo’n leugen..

Doodleuk
En juist deze Mariko Peters kwam gisteren bij Pauw en Witteman doodleuk vertellen dat de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) verruimd moet worden. Er moet meer openheid (jawel) komen.

Plaat Voor Je Kop Trofee
De Plaat Voor Je Kop Trofee gaat definitief naar Mariko Peters. Zij toont ultiem aan hoe de politiek tegenwoordig in elkaar zit. Wegduiken als dat nodig is. En bijdehand doen, als de kust weer veilig is. En dat met een misplaatste arrogantie waar alleen paracetamol-fabrikanten wel bij varen.

Reacties zijn gesloten.