Mijn scooter en ik: klef koppel #informatief

De aanloop was vals (het boek komt later nog wel eens uit), maar sinds gisteren rijd ik opgewekt scooter.

Beugel
Rekenen is een populair vak sinds Mark Rutte aan de macht is. Vroeger was er maar één antwoord goed. Nu kan alles door de beugel. Ook verschilletjes van tientallen miljarden worden moeiteloos door de vingers gezien. In Lijmen (Limburg) is gisteren een vers massagraf ontdekt. Honderden ontzielde telraampjes vertellen hun schrijnende verhaal.

Gesmolten goud
Maar ik dwaal af. Een ouderwets rekensommetje (dat zijn de beste) leerde me dat ik mijn nieuwe scooter er binnen een week uit heb. Alleen al met het uitgespaarde parkeergeld. Mijn auto houd ik wel aan, maar met tegenzin. Met de literprijs in gedachten: ik vind dat auto’s op benzine moeten lopen. En niet op gesmolten goud.

Fluitend
Hoe dan ook: gisteren zat ik fluitend op mijn tweewielerige cabrio. Vandaag al wat minder. Scooters blijken steeds vaker te worden gestolen. Dieven worden steeds professioneler.

Mei topmaand
In het eerste half jaar van dit jaar werden landelijk gemiddeld 42 bromfietsen en scooters per dag gestolen: 7632 exemplaren in totaal. Ten opzichte van 2007 is het aantal diefstallen met ruim 66 procent gestegen. Mei 2011 was een topmaand met 1713 gestolen scooters.

Bedgeheimen
Hoewel ik me ernstig had voorgenomen mijn bedgeheimen NIET met u te delen, is een ontboezeming onvermijdelijk. Ja, ik ga met mijn scooter naar bed. Maar alleen om diefstal te voorkomen. Echt waar.

Reacties zijn gesloten.