Motorclubs in de leer bij scooterclubs #opinie

Er schijnt een ongemakkelijke confrontatie op komst te zijn tussen de motorclubs van de Hells Angels en Satudarah, van origine van Molukse signatuur.

Reden zou zijn dat Satudarah uit overlegorgaan de Raad van Acht is gestapt. In de Raad van Acht hebben de acht grootste motorclubs van ons land zitting. Er gaan geruchten dat Satudarah toenadering zoekt tot de internationale Bandidos. Toevallig dé aartsvijand van de Hells Angels.

Zowel de Hells Angels als Satudarah geef ik het volgende ter overweging. Zoals algemeen bekend, ben ik aangesloten bij scooterclub de Tamme Bengels. Laat ik er geen doekjes om winden: ook in scooterland wordt RIVALITEIT met hoofdletters geschreven.

Als Tamme Bengels worden we met name door scooterclub SZH (Scheuren Zonder Helm) regelmatig als watjes neergezet. En dat alleen omdat we weigeren voetgangers aan te rijden als ze zich op het zebrapad bevinden.

Ondanks deze diepgaande verschillen staan deze scooterclubs elkaar niet naar het leven. Na overleg kwam een voor beide clubs bevredigende oplossing uit de bus. Een oplossing die ik genoemde motorclubs ook gun.

De Tamme Bengels mogen elke maandagmorgen (tussen 04.00 en 06.00 uur) met hun scooter op pad. De rest van de week is dan gereserveerd voor de leden van SZH. Met name SZH is in zijn nopjes met de gekozen verdeelsleutel.

Reacties zijn gesloten.