Na de rokers zijn nu de vleeseters aan de beurt #opinie

Op moederdag draait het om moeders. Op dierendag om dieren. Dus profileert Marianne Thieme, Partij voor de Dieren, zich.

Belastingverhoging
Thieme wil nu toch echt ‘vleestaks’ invoeren in Nederland. Vleestaks is een mooi woord voor extra heffing. In dit geval moeten we extra dokken voor vet voedsel. In Denemarken is deze doorzichtige belastingverhoging vandaag al ingegaan.

Clean Air
Op de wandelgangen gonst het van de geruchten dat de antirooksekte Clean Air en de Partij voor de Dieren gezamenlijk op gaan trekken. Clean Air heeft al laten weten dat er voor rokende vleeseters geen plaats meer is in dit land.

Onderzoek
Als Thieme haar zin krijgt, gaat niet alleen voor vlees, maar voor liefst alle dierlijke eiwitten het btw-tarief van 19% gelden. Thieme: “Onderzoek geeft aan dat tweederde van de Nederlanders vlees een luxeproduct vindt.”

Diederik
Saillant detail in dit verband: MIJ is weer eens niets gevraagd. Navraag bij wat mensen om me heen, leverde datzelfde resultaat op. Niet uit te sluiten valt dus dat dit onderzoek nog gedaan is door Diederik Stapel. U weet wel de hoogleraar die eerst de gewenste uitslagen formuleerde. En daar dan een onderzoekje bij verzon.

Reacties zijn gesloten.