Natuurlijk zijn homo’s wél welkom in het voetbal

 

In haar onophoudelijke zoektocht naar spraakmakende televisie gaat omroep BNN deze keer op zoek naar voetballende homo’s. De KNVB werkt graag mee aan dit belachelijke onderzoek.

Biertje
Belachelijke onderzoek: want wat maakt het uit welke geaardheid een voetballer heeft. Of welke huidskleur. Of functie. Of wat dan ook. Een voetballer moet een biertje lusten. Dat is alles.

Geaccepteerd
Nu al: natuurlijk zijn homo’s welkom in het voetbal. Ik kan dat weten. Want heb zelf ruim veertig jaar gevoetbald. Uit de grond van mijn hart: ik heb me altijd geaccepteerd gevoeld.

Publiciteit
Natuurlijk zocht BNN publiciteit om het programma onder de aandacht te brengen. Dus werd aan raketgeleerde Frank de Boer de vraag gesteld waarom er weinig (of geen) homo’s actief zijn binnen het voetbal.

Motoriek
Van gelouterd ex-international/succesvol Ajax-trainer Frank de Boer kun je veel zeggen. Maar nooit dat hij een geboren woordkunstenaar is. Dus stelde Frank dat homo’s niet echt over een motoriek beschikken die zich leent voor voetbal. En dat homo’s (in zijn ogen) sowieso niet heel sportief zijn.

Signaal
Het COC reageerde furieus. Frank de Boer zou een signaal af hebben gegeven dat homo’s niet welkom zijn in het voetbal. Gelul van een dronken aardbei natuurlijk. Frank de Boer heeft hoogstens willen zeggen dat de homo’s die Nederland doorgaans krijgt voorgeschoteld op televisie niet echt als geboren voetballers overkomen. En daar heeft Frank de Boer groot gelijk in.

Mari
Als het COC het beeld van ‘de homo’ bij wil stellen, dan adviseer ik het COC dringend om te lobbyen om alle Mari van de Vens, Leco van Zadelhoffs, Albert Verlindes en Maik de Boers van de buis af te halen. Opheffen van RTL Boulevard volstaat dus.

Uitspraak
Niet Frank de Boer, maar genoemde ‘dames’ zorgen ervoor dat ‘men’ denkt dat homo’s liever voor de spiegel staan, dan dat ze sporten.
Als Schrijvende Rechter is dit mijn uitspraak. Hier zal het COC het mee moeten doen.

Reacties zijn gesloten.