Nieuwe burgemeester van Gouda is open boek #ik

Zoals wellicht bekend gaat het in mijn lievelingsplaatsje Gouda (hoofdkern van de ooit zo groene Krimpenerwaard) niet crescendo. De sfeer is niet altijd optimaal. En leegstand tast de uitstraling van het pittoreske marktplein aan. Waardoor zelfs het toch ongemeen mooie stadhuis doffer oogt.

Toeval
Nu wil het toeval (ahum) dat dienstdoend burgemeester Wim Cornelis het circa midden volgend jaar voor gezien houdt.

Rentenieren
Wim stapt op. Officieel vanwege vervroegd pensioen. Maar het is een publiek geheim dat Wim gaat rentenieren. Van de reiskosten die hij uitspaart door in Elmina (Ghana) te gaan wonen. In plaats van – zoals nu nog het geval is – drie keer per maand in zijn droomhuis aldaar te gaan stofzuigen. En zo.

Verkiezingscampagne
Als een van de meest logische opvolgers van Wim Cornelis (ik heb geen politieke achtergrond, dus ruim wél puin) ben ik volop bezig met mijn verkiezingscampagne.

Prangende vraag
Om mijn ambities kracht bij te zetten, heb ik me op de promotiefoto’s vast in vol ornaat laten vereeuwigen. Op de trap van het Goudse stadhuis. Naast complimenten van seksueel getinte aard, was er ook een prangende vraag. Concreet: “Ton, hij staat je prachtig. Maar hoe ben je er aan gekomen?”

Omdat ik hecht aan transparantie, hierbij mijn eerlijke antwoord.

Reacties zijn gesloten.