Nieuwe site ventileert onvrede over nazorg schietdrama Alphen aan den Rijn

Het dodelijke schietdrama vorig jaar in Alphen aan den Rijn heeft diepe wonden geslagen in de lokale samenleving. Naar buiten toe probeert burgemeester Bas Eenhoorn de indruk te wekken dat ‘zijn‘ stad alles in het werk stelt om nabestaanden en gedupeerden de helpende hand te bieden. Waarbij Bas Eenhoorn zichzelf niet zelden op de borst slaat. 

Boek
Kort nadat schutter Tristan van der Vlis vernietigend had toegeslagen in winkelcentrum Ridderhof, schreef Bas Eenhoorn zelfs een boek waarin hij het puike crisismanagement beschreef dat hij op dit drama had losgelaten. Fijntjes is anders! 

Onvrede
Zelfs mooiprater Bas Eenhoorn kan echter niet verhullen, dat er stevige onvrede is over de nazorg voor nabestaanden en gedupeerden. De gisteren gelanceerde website over de schietpartij vorig jaar in Alphen aan den Rijn toont dat ondubbelzinnig aan.

Schadevergoeding
Initiatiefnemers achter deze site zijn ‘vergeten’ nabestaanden en gedupeerden. Uiteindelijke doel van de site is het afdwingen van een schadevergoeding. In de ogen van deze ‘vergeten groep’ had Tristan van der Vlis gezien zijn psychische problemen nooit een wapenvergunning mogen krijgen. Een juiste constatering!

Afbreuk
De foto prominent op de site van dader Tristan van der Vlis (met opgeheven middelvinger) doet wat mij betreft fors afbreuk aan de intenties van de site. De eeuwige wond die Tristan van der Vlis heeft geslagen, mag niet via Story-achtige uitingen worden belicht. Trefwoord: ongepast.

Uitspraak
Als Schrijvende Rechter is dit mijn uitspraak. Hiermee zullen zowel de initiatiefnemers achter deze site als burgemeester Bas Eenhoorn van Alphen aan den Rijn het moeten doen.

Reacties zijn gesloten.