NK op de mouw spelden nadert climax #opinie

Of ze nu Mark Rutte, Diederik Stapel, Mariko Peters, Aleid Wolfsen of Jan Kees de Jager heten: het is me inmiddels volslagen onduidelijk wie ik nog wel of niet kan vertrouwen. Er wordt met cijfers gegoocheld dat het een lieve lust is. En altijd met maar één doel: kloppend maken wat NIET klopt. Zonder het nog goed te beseffen zijn we verzeild geraakt in het NK op de mouw spelden.

Getalletjes
Deze keer is er gesteggel om getalletjes rond het persoongebonden budget (pgb) in de zorg. Volgens De Telegraaf (lees mijn column vandaag in Metro over deze vreemde krant, TB) heeft het kabinet bonje met nota bene het onafhankelijke Centraal Planbureau (CPB).

Knoeiwerk
Het rechtse gedoogclubje verwijt het CPB partijdigheid en knoeiwerk. Zelfs zo dat de hoogste CPB-baas (PvdA’er Coen Teulings) de wacht is aangezegd. Dit zou (nog steeds volgens De Telegraaf) zijn gebeurd middels een brief door de hoogste ambtenaar (waarschijnlijk een basketballer) van minister Verhagen (Economische Zaken). In het héél kort: Teulings zou prutswerk hebben geleverd.

Ballentent
Als we nu zelfs al moeten gaan twijfelen of het onafhankelijke CPB wel onafhankelijk is, dan kunnen we de ballentent die Nederland heet beter per direct sluiten. Dan blijft ons de poppenkast morgen met die achterlijke koets ook meteen bespaard. We hebben momenteel wel wat anders aan ons hoofd in dit ontredderde land.

Reacties zijn gesloten.