NL: lief voor nieuwkomers, wreed voor oudjes!

Oudjes

Behelpen

Henny (82) en Albert Bakker (86) zijn al 60 jaar met elkaar getrouwd. Ze wonen nog zelfstandig. In Genemuiden om precies te zijn. Maar het is vreselijk behelpen. Lees: geen doen meer sinds Henny zich door een niet te opereren cyste in haar knie nog nauwelijks kan voortbewegen. Dat is lastig. Met een trap in huis. Waardoor ze de dagelijkse zorg voor haar met hartproblemen kampende echtgenoot niet langer kan volbrengen.

Zorgwoning

Een zorgwoning is DE oplossing. Maar de betreffende woningcorporatie Wetland Wonen in Genemuiden toont zich een regeltjesneuker van buitencategorie. Kort en bondig: de huurprijs van het beoogde (en leegstaande) zorgappartement bedraagt € 640,14. Maar met hun inkomen kunnen ze maximaal huren tot € 597,30. Een gaatje van € 45. Het echtpaar heeft voldoende spaargeld om dat bedrag maandelijks bij te passen. Een andere optie is dat de woningcorporatie de huur verlaagt. Dat is toegestaan.

Bekroonde dooddoener
De woningcorporatie kiest er echter voor om zich strikt ‘aan de regeltjes’ te houden. Verder dan de bekroonde dooddoener ‘Ontzettend vervelend’ komt de gevoelsarme woordvoerder niet. Lees hier het volledige AD-artikel.

Stelling
Hoog tijd voor de stelling.

Eigen schuld van dit echtpaar. Ze wonen al in Nederland. En zijn ook nog eens stokoud. Dus hebben ze nergens recht meer op. Woningcorporatie Wetland Wonen verdient een standbeeld!

Eens of oneens? #komermaarin

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.