NOC*NSF moet nieuwe smoes bedenken

Aangevuurd door enge tunneldenkers van NOC*NSF wordt er in en door Nederland druk gelobbyd om de Olympische Spelen van 2028 toegewezen te krijgen. In dat kader werd ook al (tevergeefs) geprobeerd om het WK voetbal 2018 of 2022 naar ons land te halen. Dit als opstapje naar het echte grote olympische werk.

Door de KNVB ingehuurd rekenwonder Ruud Gullit toverde lucratieve rekenmodelletjes uit de mouw. In het heel kort: er viel goudgeld te verdienen. Het WK voetbal MOEST dus worden binnengesleept. Wie tegen was, kwam automatisch op een zwarte lijst.

NOC*NSF en haar handlangers suggereren al tijden dat Nederland de zilvervloot binnenhaalt met de Olympische Spelen 2028. Een voortijdig uitgelekt onderzoeksrapport komt echter met een heel andere conclusie: de Olympische Spelen 2028 gaan Nederland een verliespost van 2 miljard euro bezorgen.
Het onderzoek is uitgevoerd door een adviesbureau. Opdrachtgever: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Binnenkort legt NOC*NSF uit waar het ingehuurde adviesbureau de plank precies heeft misgeslagen. En waarom de Spelen 2028 tóch naar ons land moeten komen. Sportief verliezen komt in het vocabulaire van NOC*NSF namelijk niet voor.

Reacties zijn gesloten.