Nurten Albayrak & Friends: meesteroplichters onder elkaar #opinie

Ook ons land kent vreemde vaste rituelen. Denk aan het onthaal dat die vreemde Spaanse freelance snoeshaan-met-die-hoge-muts jaarlijks ten deel valt. Circa begin december. Waar andere pedo’s het zwaar hebben, wordt deze vrijgevige dakruiter op handen gedragen.

Geldzucht
Wie over het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) praat, praat over grabbelfeeks Nurten Albayrak. Wie over Nurten Albayrak praat, praat over geldzucht. En – naar nu blijkt over – het uitdelen van hoofdprijzen.

Gulle hand
Sinds Nurten Albayrak er aan de macht kwam in 2004, heeft het COA ruim 12 miljoen euro gespendeerd aan externe managers en adviseurs. Alsof het een wedstrijd betrof, strooide Nurten de vele miljoenen euro’s met gulle hand over de gretig innende passanten uit. Een te verwaarlozen deel daarvan kwam NIET uit de kennissenkring van Nurten Albayrak. Denk ik hier op eigen titel meteen bij.

Uurtarief
Sommige ingehuurde adviseurs verdienden 300.000 euro per jaar. Er was zelfs een knakker die zeven jaar lang zijn torenhoge freelance uurtarief op kon strijken.

Vriendenprijsje
Zelf werkte Nurten voor een vriendenprijsje van ‘slechts’ 274.000 euro per jaar. Aangevuld met provisie die de door haar ingehuurde adviseurs haar doneerden. Denk ik er weer geheel op eigen titel bij.

Onderzoek
Zoals bekend is Nurten inmiddels op non-actief gezet. En loopt er een onderzoek naar de misstanden bij het COA.

Gezwel
Hoe kon dit kwaadaardige gezwel zo lang blijven woekeren? is de vraag die ik hierbij hardop stel.
Ook wil ik graag weten wat de maximumstraf is voor mensen die goudgeld verdienen aan vluchtelingenwerk. En in het verlengde van die vraag: waarom wordt die straf niet vertienvoudigd? En: is eeuwige tbs bespreekbaar?

Reacties zijn gesloten.