Onderzoekscommissies graaien er lustig op los

Het regent de laatste tijd ontmaskerde graaiers. Wie denkt dat daarmee het graaiwerk stopt, komt bedrogen uit. Want er zijn weer als onderzoekcommissie vermomde graaiers nodig ‘om de onderste steen boven te krijgen’.

Job
Misstanden ‘onderzoeken’ is sowieso een lucratieve bezigheid. Zo kostte het door Job Cohen geleidde onderzoek naar de Facebookrellen in het Groningse Haren liefst 400.000 euro.

Winnie
Ook Winnie Sorgdrager is recent opgegraven om fors te cashen. Winnie gaat namens de KNWU en NOC*NSF de onderzoekscommissie leiden die het dopinggebruik wil aanpakken. Zoals bekend weet Winnie alles van wielrennen. En doping. Er staat zelfs een fiets in haar schuur. En ooit gebruikte Winnie neusdruppels.

Martin
Ook Martin van Rijn, voorzitter van de onderzoekscommissie die de financiële malversaties binnen onderwijsinstelling Amarantis onderzocht, lijkt niet zo’n heel logische keuze. Als ik dit bericht mag geloven.

Soloproject
Zelf ben ik inmiddels benaderd om de gastvrijheid van prostituees te onderzoeken. Waarom de keuze om dit intensieve soloproject vorm en inhoud te geven juist op mij gevallen is, is ook voor mij een raadsel…

Reacties zijn gesloten.