Ongekend: Arjen Robben geblesseerd #luchtig

Hij was al ruim vier dagen niet geblesseerd. Het optimisme dat Arjen Robben (Bayern München) langer dan een week beschikbaar zou zijn als actief speler, groeide met het uur.  

Maar gisteravond ging het weer mis. De lompe Nigeriaan Taye Taiwo (AC Milan) hield zijn buik niet in toen Arjen hem wilde passeren. In combinatie met een grasspriet die overeind bleef staan, leverde dat Arjen een gekneusde enkel op. Of de frêle buitenspeler deze eeuw nog in actie komt, is hoogst twijfelachtig.

Pas 27 jaar jong vertoont het voetballeven van Arjen Robben veel gelijkenis met MASH. Arjen stond (of lag) zo vaak aan de kant, dat hij – qua zuivere speeltijd – uitkomt op een gemiddeld uurtarief van 3 miljoen euro. Zeker in vergelijking met Maaike Dorgeloo (kassière bij AH in Emmeloord) is dat vrij hoog. Maaike heeft de laatste 10 jaar nog geen dag verzuimd. Dat blijkt dus niet slim.

Vanwege zijn blessuregevoeligheid is Arjen Robben inmiddels een omscholingstraject ingegaan. Samen met de aan Bayern Munchen verbonden arbeidsdeskundige Wolfgang Knaus oriënteert Arjen zich op mildere vormen van voetbal.

Vooralsnog zonder veel succes. Arjens debuut in het blaasvoetbal verliep zelfs desastreus. Al in de tweede minuut van het oefenduel tegen Die Bläserhosen verzwikte Arjen zijn huig.

Een eerdere switch naar tafelvoetbal leverde ook al niet het beoogde resultaat op. Na twee keer draaien aan de stang met voetballertjes moest Arjen de strijd staken. Voorlopige diagnose: een grieperige tenniselleboog.

Reacties zijn gesloten.