Ontploffing viskraam kon niet uitblijven #opinie

Laten we vaststellen dat de wereld (verzamelnaam voor brandhaarden) niet in zijn rustigste fase zit. Er zijn wereldwijd nog circa drie plekjes waar het betrekkelijk rustig toeven is. Tot op heden zijn deze laatste oases van rust nog niet ontdekt.

Gedragscode
Van mensen kun je veel zeggen. Maar niet dat ze elkaar ook NA hun dood nog naar het leven staan. Omwonenden van het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord weten inmiddels dat overleden vissen er een andere gedragscode op na houden. Anders valt de ontploffing vannacht van een viskraam niet te verklaren.

Explosie
Politie en brandweer waren snel ter plaatse. Een verklaring voor de explosie hebben ze nog niet kunnen verzinnen. Gelukkig ben ik er ook nog.

Spanningen
Dat er spanningen zijn tussen gestoomde makrelen en spekbokkingen is een publiek geheim. Maar tot geweld zal dat niet snel leiden. Veel verder dan elkaar wegduwen voor het beste plekje in de vitrine gaan deze jostivissen niet.

Vete
In mijn optiek is de slepende vete tussen rolmopsen en zure bommen vannacht tot een climax gekomen. De afgelopen decennia hebben laatstgenoemden zichtbaar terrein verloren aan de rolmopsen. Over en weer heeft dat al tot de nodige pesterijen geleid.

Woede
Naar mijn stellige inschatting heeft een van de zure bommen gisteren zodanig zijn geduld verloren, dat hij is ontploft. Uit pure woede. Ik heb de politie in Amsterdam inmiddels verwittigd van mijn theorie. En zie uit naar een reactie.

Reacties zijn gesloten.