Ontploft Catshuis-overleg rampzalig voor doodzieke woningmarkt

"De eerste twee huizen zijn gratis. Het derde huis voor niks."

 

Gisteren ontplofte het Catshuis-overleg definitief. Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders vonden het eigenbelang belangrijker dan het landsbelang. Of dat een ramp of zegen is, zal in de nabije toekomst blijken. Hierbij alvast wat gekleurde meningen op een rijtje. Principe: wie het hardst naar de ander wijst, heeft gewonnen.    

Muurvast
Nu al kan vast worden gesteld dat Nederland verloren heeft. Er is immers een schreeuwende behoefte aan duidelijkheid. Zo gezien alleen al zijn deze zeven weken van overleg puur verlóren weken. De crisis woekert onveranderd voort. De woningmarkt bijvoorbeeld blijft muurvast zitten zolang niet duidelijk is in welke mate burgers in hun portemonnee worden getroffen. Aspirant-kopers blijven in hun fauteuil zitten.

Creatief
Crisis maakt ook creatief. Vanmorgen sprak ik Gerrie de Bok, hoofd Marketing C1000. Zegt hij. Volgens Gerrie gaat C1000 de malaise op de woningmarkt op een spectaculaire manier onder de aandacht brengen.

Gratis
Gerrie: “De woningmarkt zit aan de voorkant, in het midden en aan de achterkant volledig vast. Inderdaad, véél vaster kan het niet. Om die schrijnende situatie extra onder de aandacht brengen, krijgt elke tiende C1000-klant een huis naar eigen keuze. Gratis. Dus tegen de huidige marktwaarde.”

Funda
“De huizen waar het om gaat staan op Funda. Om scheve gezichten te voorkomen: slechts klanten die 15 euro of meer hebben besteed, komen in aanmerking voor de actie. We zijn natuurlijk geen filantropische instelling. Oh ja, de actie gaat morgen in”

Reacties zijn gesloten.