Ook crematoria moeten stapje terug #opinie

Buiten barbecueën is even geen optie meer. Het geeft geen pas met een ijspegel onder je neus in de rook te gaan zitten.

Gourmetten
De ergste vleespyromanen gaan overdekt verder. Denk aan gourmetten. En denk er meteen een poppenhuis bij.

Rook
In Rijswijk moest gistermiddag crematorium Eikelenburg worden ontruimd. Dit nadat uit een van de verbrandingsoven een enorme hoeveelheid rook was vrijgekomen. De als een pizza in de oven geschoven kist, vatte al vlam, voordat de ovendeur dicht was.

Lullig
Extreem lullig richting de bezoekers van de uitvaartplechtigheid. Circa veertig van hen moesten worden geëvacueerd. Dit om te voorkomen dat ze de rest van hun leven naar geschroeid mensenvlees zouden ruiken.

Soortgelijk incident
In juli 2011 deed zich in ditzelfde crematorium een soortgelijk incident voor. Ook toen was een niet sluitend ovendeurtje de boosdoener. Crematoria in Alphen aan den Rijn en Uden stonden ook al eens in de rook door haperende ovendeuren.

Onderzoek
Vanzelfsprekend is mij gevraagd een onderzoek in te stellen naar de steeds vaker weigerende ovendeurtjes in crematoria. Nabestaanden mogen immers NOOIT aan dit soort blunders worden blootgesteld. Nu al: afschaffing in crematoria van ovendraaideuren (puur om meer omzet te kunnen genereren) is onvermijdelijk. Wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten.