Ook de spelletjes verharden zich #opinie

Mijn nogal lange periode op de middelbare school stond prominent in het teken van ontregelen. Van de lessen.

Sateetjes
Ik sneed bijvoorbeeld gum in plakjes. En stak daar prikkertjes doorheen. Waarna ik een lijst door de klas liet gaan. Zodat iedereen mijn sateetjes kon bestellen.

Hoge leeftijd
Ik deed ook weddenschappen met mijn schoolmaatje Marcel. Bijvoorbeeld wie het langst een plastic driehoek durfde te laten branden. Waarna we de leraar vroegen of het bovenraam dicht mocht. Dat deed hij. Want wie verwacht er nu dat de roetpluimpjes die het klaslokaal bevolkten NIET van buiten komen. Marcel en ik verlieten de HBS allebei op hoge leeftijd. Maar dat is een detail.

Stikkertje
Tegenwoordig gaat het er op school (kennelijk) minder speels aan toe. Zo is er een ‘spelletje’ dat snel aan populariteit wint: stikkertje.

Ontspannen
Ook hier gaat het erom ‘wie het langst wat durft’. In dit geval: elkaars halsslagader zo lang mogelijk dichtdrukken. Bijna stikken, zou een ontspannen ervaring zijn.

Risico’s
De directie van het Corderius College in Amersfoort ontdekte dat ook hun leerlingen aan deze gevaarlijke trend meedoen. De leerlingen werden op hun gedrag aangesproken. En er volgde een brief over de risico’s: een hartstilstand of hersenbloeding, omdat de hersenen te weinig zuurstof krijgen. Geen loze woorden. In Engeland overleed er al een scholier aan dit bizarre ‘spelletje’.

Reacties zijn gesloten.