Ook Mark Rutte heeft zo zijn grenzen #onthullend

Terwijl wij Nederlanders de hoogtepunten in hoog tempo aaneenrijgen, zijn er ook landen die WEL met tegenwind kampen. Logisch natuurlijk, want zelfs wonderboy Mark Rutte kan maar één land tegelijk besturen. Lachend. Met de hand in de broekzak.

Aanvalsplan
Zoals weinigen zal zijn ontgaan, rolde er afgelopen donderdag dan eindelijk een EU-aanvalsplan uit de bus waarmee de schuldencrisis bezworen kan worden.

Helft
Bondig gesteld komt het er in het Griekse geval op neer dat Griekenland slechts de helft van de megaschulden behoeft af te lossen. De andere helft moet door bezuinigingen worden opgehoest.

Ontevreden
Wie denkt dat de Grieken blij zijn met dit sympathieke aanbod, zit mis. Een onderzoek, door ene Zorba, wijst uit dat 60 procent van de circa 1000 ondervraagde Grieken ontevreden is over de deal.

Blaren
Terecht natuurlijk. Ook als je maar voor de helft op de blaren moet zitten, voel je dat. En dat hoort natuurlijk niet. Als je er zelf een puinbende van hebt gemaakt.

Angela
Inmiddels heb ik een brief naar Mark Rutte doen uitgaan (een brief pósten is zo gewoontjes) waarin ik hem dringend verzoek om een keertje naar bed te gaan met Angela Merkel.

Hangmat
Als ultieme poging haar te bewegen om Griekenland ALLE schulden kwijt te schelden. Pas dan kunnen de Grieken écht onbekommerd van hun hangmat genieten.

Fred
Mark heeft me inmiddels laten weten dat hij nog liever naakt met zijn tuinkabouter Fred de koffer induikt. Met de meegestuurde foto staaft Mark die woorden.

Reacties zijn gesloten.