Ook PVV’ers wennen snel aan pluche #opinie

Politieke partijen wringen zich in allerlei bochten om in de gunst van de kiezer te komen. Of blijven. Als de (stemmen)buit eenmaal binnen is, worden de gemaakte beloften moeiteloos niet nagekomen.

Humoristen
De PVV leert snel. Hoewel ze in hun verkiezingscampagne snoeihard stelden dat de dure diensauto met chauffeur geschrapt moest worden, piepen de inmiddels aangestelde Limburgse PVV-gedeputeerden Antoine Janssen en Theo Krebber nu ineens in een heel andere toonsoort. De humoristen zeggen nu toch een auto met chauffeur nodig te hebben.

Moeite waard
Citaat van prominent PVV’er Hero Brinkman van VOOR de verkiezingen: “Een auto kost al gauw tachtig mille en met een chauffeur erbij kost je dat als provincie twee ton. Bij twee gedeputeerden bespaar je dus bijna een half miljoen. Dat is toch de moeite waard.”

Klagen
Maar al na vier maandjes gedeputeerde te hebben gespeeld, klagen Janssen en Krebber. Ze zouden zoveel tijd met reizen kwijt zijn, dat het werk eronder lijdt. Overigens: de CDA- en VVD-gedeputeerden in Limburg rijden allemaal gewoon in een dienstauto. Alleen de PVV-gedeputeerden reizen met eigen vervoer.

Blaren
Zelf schat ik ook wel eens dingen verkeerd in. Herstel: heel soms schat ik dingen wél goed in. Alle andere keren moet ik daar ZELF voor op de blaren zitten. Terecht, want had ik maar beter na moeten denken.

Offerte
Dat geldt ook voor de beide Limburgse PVV’ers in dit verhaal. Ze hebben met hun volle verstand in hun offerte gezet dat ze afzagen van een dure dienstauto. Niet uit te sluiten valt, dat ze door dat statement extra stemmen hebben vergaard. Dan kun je dat mooie signaal achteraf niet meer negatief aanpassen. Jan Metselaar en Simon Verbouw worden ook aan hun woord gehouden. Vandaar!

Reacties zijn gesloten.