Op de valreep toch nog miljonair

"Eindelijk"

Voetbal was mijn lust en mijn leven. Mijn bal en ik waren onafscheidelijk. Toch bleef Oranje altijd ver weg. Verder dan eerste elftallen in mijn geliefde geboortestadje Gouda kwam ik nooit.

Top
Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom de top er nooit voor me inzat. In eerste instantie zocht ik het bij mezelf. Gezien mijn loopvermogen, inzicht, balgevoel en winnaarsmentaliteit was dat tegen beter weten in.

Taakstraf
In mijn hart wist ik ook wel dat ik altijd chronisch ben tegengewerkt. Waardoor er miljoenen euro’s aan mijn neus voorbij zijn gegaan. Een freelance voetballer verdient goudgeld. Een schrijvende freelancer heeft een wrede taakstraf.

Schuldige
Hoog tijd dus om een schuldige aan te wijzen voor mijn mislukte voetbalcarrière. En die heb ik nu eindelijk gevonden: blunderende docenten van de Rijks-HBS aan de Krugerlaan in Gouda.

Bewijs
Het bewijs is overweldigend. Terwijl ik op de lagere school (Prof. Van de Leeuwschool aan de Roerdompstraat in Gouda) nog een toppertje was, deed ik zó lang over de HBS dat alle docenten me uiteindelijk met ‘U’ aanspraken. Dat ging nog zo in die tijd.

Schadeclaim
Inmiddels is mijn schadeclaim de deur uit. Binnenkort ben ik eindelijk miljonair.

Reacties zijn gesloten.