Opa’s en oma’s: eindelijk alibi om nooit meer op te hoeven passen

Stel je bent opa. Of oma. En je dochter belt. Of je op kunt komen passen op de kleine. En stel dat je dan zegt: ‘Dat zou dan de 345ste dag op rij worden dat ik oppas. Ik sla mijn beurt een keer over. Is dat erg?’ Dochterlief: ’Wat denk je zelf?’ #piep #piep #piep

Brief
Een dag later ploft er een brief bij je op de deurmat. Strekking: Als jullie mij laten barsten. Dan laat ik jullie barsten. Contact hierbij verbroken. En nee, ik kom ook niet op jullie begrafenis. Stelletje egoïsten.

Voltreffer
Gelukkig hoeven oma’s en opa’s nooit meer het achterste van hun tong laten zien. Als er weer eens gevraagd wordt of ze voor oppas willen spelen. Zodat het nageslacht centjes kan verdienen. Voortaan kunnen de oudjes volstaan met de voltreffer: ‘Nee, natuurlijk niet, meisje. Dat kunnen we je kind toch niet aandoen. Prettige dag nog!’

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.