Opvolgster Rita Verdonk meldt zich #informatief

De ene IJzeren Tante (Rita Verdonk) is nog maar nauwelijks vertrokken, of haar opvolgster meldt zich al prominent aan.

Brieven
Directeur Martine Roobol van tapijt- en gordijnketen Roobol heeft haar 350-koppige personeel gesommeerd in hun vrije tijd 400 brieven rond te brengen. De meeste van deze mensen hebben geen hobby’s. Vandaar.

Verzoek
Geheel vrijblijvend is het verzoek van Martine niet. Martine: “Niet meedoen, betekent voor mij dat je bedrijf je niet genoeg interesseert.”

Saneren
Ze voegt er nog aan toe: “Vorige maand ben ik 34 jaar geworden. Dat is jong genoeg om er vol voor te gaan. Maar oud genoeg om niet te aarzelen om te gaan saneren als dat nodig is.”

Tapijt
Veertig procent van de filialen van Roobol draait niet goed. En de hele wereld (inclusief alle lezers van typischton.nl) weet dat nu. Zelfs een laagpolig tapijt had dit marketingtechnisch gezien slimmer aangepakt.

Intimidatie
Net als ik, vindt ook vakbondsbestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten dat hier sprake is van intimidatie. Niels: “Je kunt mensen verzoeken iets in hun vrije tijd te doen, maar het niet van ze eisen.”

IJzertabletje
Martine Roobol, na nog een extra ijzertabletje te hebben ingenomen: “Het probleem is al opgelost. 90 procent van de medewerkers is ontzettend gemotiveerd. De medewerkers die er moeite mee hadden, heb ik toegesproken. Waarmee de rust is weergekeerd. “

Testje
Zoals u van mij gewend bent, heb ik ook Martine even aan een kort testje onderworpen. En ja hoor, al na een uur onder de douche ging ze roesten.

Poster
Nadat we ons weer hadden afgedroogd, vroeg ik Martine waarom er een levensgrote poster van Nurten Albayrak boven haar bed hing. Nog geen minuut later stond ik (nog nadruipend) op straat.

Reacties zijn gesloten.