Over wakkere kinderen en depressieve ouders #informatief

Vader Cats zei het al: Kinderen zijn hinderen. Dus… hoe prettig is het dan om de belhamels op tijd naar hun mandje te dirigeren. Dat lukt niet in alle gevallen. Na gemiddeld hun derde levensjaar zijn kinderen immers de baas in huis.

Onderzoek
Een onderzoek onder 700 kinderen tussen de 7 en 12 jaar die te laat naar bed gaan, wijst uit dat deze figuurtjes een veel grotere kans maken om depressief te raken, dan kinderen die WEL op tijd in bed liggen. Kinderen die pas na tienen gaan slapen, maken zelfs een éxtra grote kans op angsten en depressies.

Gouda
Deze uitkomsten werpen onder meer een nieuw licht op het gedrag van piepjonge Marokkaantjes in – met name – de Goudse schotelwijk Oosterwei. In plaats van deze raddraaiertjes – zoals beoogd – op vechtlessen te trakteren, doet de gemeente Gouda er goed aan het samenwerkingsverband met Beter Bed te intensiveren.

Anoniem
Maar ik dwaal weer eens af. Zwak punt in het onderzoeksrapport: er is verzuimd de emotionele toestand van de ouders van piepjonge laatopblijvers te checken.

Anoniem
Een moeder die anoniem wil blijven omdat het míjn moeder is: “We hebben dat kreng vroeger wat omhoog zitten kijken. Maar dan nam ie de tv mee naar boven. Dus gedoogden we het minimonster maar.”

Reacties zijn gesloten.