Over zachte én harde ultimatums #informatief

Ultimatums zijn er in soorten en maten. Een ‘zacht’ ultimatum van een man aan zijn echtgenote zou bijvoorbeeld kunnen zijn: “Als je vannacht wéér bij je internetvriendje blijft slapen, dan neem ik je dat redelijk kwalijk. En overweeg ik boos op je te worden. Heel misschien.”

Hard
Spreekt diezelfde man in termen van “dan bel ik alvast een begrafenisondernemer” dan kan gesproken worden van een ‘hard’ ultimatum.

Voetbal International
In de Kerstspecial 2011 van Voetbal International (VI) is onder meer een interview met Johan Cruijff opgenomen. Ook Ajax-trainer Frank de Boer komt daarin ter sprake. Of moet ik zeggen: krijgt een hard ultimatum aan zijn broek? Hierbij het bewuste fragment. Oordeel zelf maar.

Citaat Cruijff
Cruijff: ‘De tijd is aangebroken dat ook Frank een keuze zal moeten maken. Want sinds een maand zitten we in een totaal andere situatie. Vóór de technische overval was het simpel: Frank concentreerde zich op het eerste elftal en wij deden de rest. Als onderdeel van het technisch hart beslist hij als hoofdtrainer mee in dingen die de A-selectie raken. Nu is het de vraag in wie Frank zijn vertrouwen wil stellen: Jonk en Bergkamp met hun achterban of Blind en Van Gaal. Het zou goed zijn als daar duidelijkheid over komt.’

Reacties zijn gesloten.