Overheid gaat digitaal infiltreren #informatief

Na diverse intensieve testen, weet ik het zeker: wie de overheid ook is, hij/zij neemt nooit zelf de telefoon op. Simone of Henk-Jan Overheid: ze bestaan niet.

Sapcentrifuge
TOCH hebben u en ik de overheid vaak nodig. Bijvoorbeeld om uitleg te geven waarom huiscavia Herman een oproep kreeg om als verkeersagent in Kunduz te gaan dienen. Tegen het schamele loon van een Jolande Sap-centrifuge.

Internetdiscussies
Prangende vraag die mij al tijden bezighoudt: waar is de overheid als je de overheid nodig hebt. DAT antwoord is in de maak: de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling adviseert de overheid namelijk om zich meer te mengen in internetdiscussies. Maar leest u maar rustig dat de overheid wordt aangeraden om stiekem mee te gluren.

Monitoren
Doel: kleine en grote discussies op internet monitoren om zodoende oplaaiende brandhaarden op tijd van bluswater te kunnen voorzien. En ja, dat is dus de digitale versie van Big Brother is watching you.

Tip
Tip van Ton: houd er voortaan op Twitter, Facebook en LinkedIn-achtige rekening mee dat uw reclasseringsambtenaar mee gluurt. Digitale anonieme aanbiedingen in uw persoonlijke Twitter-mailbox om op loopafstand zwart en lucratief bij te klussen: trap er niet in. De overheid zit geheid in het complot.

Reacties zijn gesloten.