Overheid liegt en bedriegt of het gedrukt staat

"Zo is het echt" #ahum

Dat ik tegen het (met alle geweld) binnenslepen van de Olympische Spelen 2028 ben, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. We hebben in dit land wel andere problemen aan ons hoofd.

Onbetrouwbaar
Problemen die nog vele malen groter zullen blijken te zijn dan we nu met z’n allen denken. De overheid is namelijk volstrekt onbetrouwbaar. En maar lachen om alle rampspoed….

Slechtste scenario
Wat ik al lang vermoedde: het onderzoek dat het ministerie van VWS losliet om de kosten en/of baten van het organiseren van de Olympische Spelen 2028 boven water te krijgen, is volledig in scène gezet. In het slechtste scenario zouden de Spelen ons land op een verlies van 1.8 miljard euro komen te staan. Werd ons wijsgemaakt. Inmiddels is vast komen te staan dat we uit moeten gaan van een verlies van 4 miljard euro.

Strot
Bewuste oplichterij: de Spelen van 2028 moeten en zullen door onze strot worden geduwd. Intussen kostte deze kansloze olympische missie al 188 miljoen euro belastinggeld. Schandalig!

Patroon
Nóg erger: er is sprake van een patroon. Ook bij de tot mislukken gedoemde poging om het WK voetbal 2018 binnen te slepen, werd ons van alles op de mouw gespeld. Gelukkig ging de dure grap niet door. Dat krijg je ervan als je Ruud Gullit en Johan Cruijff op een fiets in Zúrich zet om de doodenge Sepp Blatter te imponeren.

Rechter
Prangende vraag: waarom komen déze grootschalige oplichtingspraktijken níet voor de rechter? En kruimeldiefstalletjes wél? En: waarom píkken belastingbetalers dit nog?

Reacties zijn gesloten.