Overheid schaamt zich werkelijk NERGENS voor #opinie

Stel je zit op een korfbalvereniging. Dan ga je daar natuurlijk geen ruchtbaarheid aan geven. Maar daar gaat het nu niet om. Een korfbalvereniging maakt kosten. En die moeten worden opgebracht. Door leden zoals jij.

Cijferslot
De penningmeester is weliswaar een aardige vent, maar op zijn eigen portemonnee zit een cijferslot. En hij heeft geen idéé wat de code is. Ofwel: wat je korfbalclub ook bedenkt, JIJ en je medeleden moeten voor de financiële dekking (in jargon: contributie) zorgen.

Nurten en Herman
Dat kan HEEL vervelend worden. Als de clubleiding bijvoorbeeld beslist om Nurten Albayrak als manager personeelszaken aan te trekken. En om Herman den Blijker de kantine te laten runnen.

Lachend
Nederland is ook een club. Met burgers zoals u en ik in de rol van contributiebetalende leden. Met daarboven de overheid die het bij ons opgehaalde geld aan alle kanten over de balk smijt. Van een onzinnige hogesnelheidslijn tot een tramtunnel die allergisch blijkt voor trams. Van Griekenland en andere Bermuda-driehoek landen waar geld chronisch verdwijnt: het clubbestuur verkwist ons contributiegeld lachend. Want niets geeft zo lekker uit als andermans geld.

Dierenliefde
Ik toeter altijd als ik een eend (soms met jonkies) de straat hier over zie steken. Vanaf 1 januari 2012 ‘honoreert’ de overheid deze vorm van dierenliefde met een boete van 350 euro.

Stuntvrijwillgers
Ook zet de overheid vanaf die datum stuntvrijwilligers in. Die springen dan ineens voor je auto. Op het zebrapad. Waarmee de overheid weer 340 euro én een blozende politieagent rijker is.

Graaiwerk
Veel agenten hebben al laten weten zich niet te willen lenen voor dit doorzichtige graaiwerk. IK leen me er sowieso niet voor. Ik betaal al genoeg belasting. Vandaar.
Lees hier het volledige bericht.

Reacties zijn gesloten.