Overheid slaat slaatje uit hufterig verkeersgedrag #opinie

Ja, ook ik stoor me aan asociaal verkeersgedrag als veel te hard rijden en bumper kleven. Om nog maar te zwijgen van de sukkels die kilometers lang met een gangetje van 75 kilometer ‘aan het inhalen’ zijn.

Ivo
Prima dus dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid, Justitie en Verzonnen Snelwegschutters met hardere hand op gaat treden tegen deze weghufters.

Minpunt
Minpunt vind ik dat Ivo ervoor kiest om de boetes te verhogen. Een boete wegens 10 kilometer te hard rijden binnen een 30 kilometerzone, gaat van 54 naar 93 euro. De geldstraf voor ‘asociale overtredingen’ stijgt met ongeveer 140 euro per overtreding.

Griekse lek
Een wel érg doorzichtige poging om het Griekse lek te dichten. De belastingen in ons land zíjn al hoog genoeg. De politie moet maar andere fondsen werven om de personeelskosten te dekken. Daar zijn bekeuringen natuurlijk NIET voor bedoeld. Bekeuringen zijn er om weggebruikers de vereiste verkeersdiscipline bij te brengen.

Voorstel
Mijn voorstel dan maar: van hufterige weggebruikers moet gewoon het rijbewijs worden afgepakt. Niks boete. Daar wordt alleen de staat maar wijzer van. En op eenrichtingsverkeer zit níemand te wachten.

Reacties zijn gesloten.