Parttime burgemeester Gouda nog lang geen Floortje Dessing #opinie

Wim Cornelis, burgermeester van Gouda gaat een hete avond tegemoet. En hij hoeft er dit keer nog niet eens voor naar Ghana.

Tand
Vanavond gaat de Goudse gemeenteraad Wim stevig aan de tand voelen. Wim vloog in amper vier jaar tijd zestien keer naar Elmina, zusterstad van Gouda. Waarvan twaalf keer voor een zakenreis. De overige vier keer ging de Goudse burgervader privé. Onder meer om te kijken of de bouw van zijn vakantiewoning in Elmina al op schoot.

Tegelzetter
Of Wim tijdens zijn zakenreizen niet stiekem heeft gecontroleerd of de lokale tegelzetter zijn werk naar behoren uitvoerde: IK weet het niet. Zoals ik ook niet weet of al die reizen wel of niet hard nodig waren. Mij lijken het circa dertien reizen teveel. Maar wie ben ik?

Lans
Toch breek ik hierbij graag een lans voor Wim Cornelis. Want waarom wordt er zo makkelijk voorbij gegaan aan het feit dat Wim altijd per vliegtuig naar Ghana toog. En nooit per fiets. De tijdwinst die Wim daarmee boekte, kwam allemaal ten goede van Gouda. Maar DAAR hoor ik nu niemand over.

Kruimelreiziger
Wat me ook stoort: vergeleken bij Floortje Dessing en Chris Zegers is Wim een kruimelreiziger. Bovendien is Wim in z’n uppie veel meer in Gouda, dan die twee samen. Need I say more?

Fanclub
Overigens komt PvdA’er Wim vanavond met de schrik vrij. Dat is simpelweg een kwestie van bevriende koppen tellen. In de politiek gaat het er niet om wat recht is. Of wat krom. In de politiek gaat het erom wie de grootste fanclub heeft. In dit geval binnen de Goudse gemeenteraad. Vandaar.

Reacties zijn gesloten.