Pastoor solliciteert naar diepvriesvak #opinie

Na de weigerambtenaar (dat is iemand die zich denkt te mogen bemoeien met de keuze van de huwelijkspartner) heeft nu ook de variant de weigeruitvaartverzorger het levenslicht gezien.

Pastoor Norbert van der Sluis is een praktiserend aanhanger van de katholieke kerk. Norbert loopt in de weg in Liempde (Noord-Brabant). Daar bidt hij vaak tot God. Enige wijsheid heeft hem dat helaas nog niet gebracht. Vandaar dat Norbert weigerde om de uitvaart te verzorgen van een man die had gekozen voor euthanasie.

Grotere sektes
Weigerpastoor Noppie wilde niet dat een van zijn vrome collega’s de honneurs waar zou nemen. Zoals dat in grotere sektes gaat, gebeurde dat dus ook niet. Dus moeten de nabestaanden met al hun verdriet uitwijken naar een kerk in het verder gelegen Sint-Oedenrode.

Gebonden
Noppie zegt zich gebonden te voelen aan de regels die de Nederlandse bisschoppen met elkaar hebben afgesproken. De bisschoppen hebben doodleuk besloten dat mensen die voor euthanasie kiezen, geen recht meer hebben op een kerkelijke uitvaart. Noppie: “Ik kan het voor mijn geweten niet verantwoorden dat ik wel een collega zou toestaan de mis in mijn kerk te verzorgen.”

Orgel
Overigens vindt het kerkbestuur de starheid van de pastoor te ver gaan. Vandaar dat een actie voor het behoud van het orgel voorlopig in de koelkast is gezet. In het verlengde hiervan stel ik voor dat pastoor Noppie wordt opgeborgen in het diepvriesvak van diezelfde koelkast. Kille gevoelens verdienen immers een passende behuizing.

Reacties zijn gesloten.