Paus Bennie is geen goedkope jongen #informatief

Wie toppers als Frans Duijts en Peter Beens wil boeken moet forse bedragen op tafel leggen. Logisch want de mannen zijn hun gewicht in goud waard. Ook de organisatie van de Wereldjongerendagen wilde Frans en Peter als hoofdact. Met als hoogtepunt een duet.

Geld was het probleem niet. Het te bouwen podium wél. De podiumbouwer gaf rood licht. Hij, ene Juan: “Het is al een wonder dat Peter Beens solo niet door de vloer zakt. Maar als er twee van die zeekoeien op gaan staan, gaat het geheid mis. Dit gaan we dus níet doen”
Dus moest de organisatie op zoek naar een vervanger. Geen sinecure, want circa 3 miljoen jongeren komen op dit feestje af. Uiteindelijk werd gekozen voor laatbloeier Paus Bennie Zoveel.

Paus Bennie is hoofd van een godsdienstige stroming waarvan de natuurlijke leider (God) dik in orde is. Enig minpuntje van God is zijn slechte personeelsbeleid. Tot in de hogere managementlagen (bisschoppen, kardinalen) toe, kunnen mensen niet van onschuldige kinderen afblijven. Zo mogelijk nog gekker is dat God deze schertsfiguren op het idee heeft gebracht dat Hij steevast de andere kant opkijkt als zijn personeel zich weer eens vergrijpt aan weerloze slachtoffertjes.

Maar ik dwaal af. Paus Bennie is maar wat trots op zijn zieke brigade en gaat dus optreden op de Wereldjongerendag. Om te symboliseren dat de christelijke waarden van eenvoud en nederigheid met door hem met hoofdletters worden geschreven, komt hij voor een vriendenprijsje van….50 miljoen euro. Want dat zijn de totale kosten voor dit pauselijke bezoek.

Waarom dit bedrag niet rechtstreeks wordt gedoneerd om de werkloze Spaanse jeugd van een impuls te voorzien, is een vraag die ook mij bezighoudt.

Reacties zijn gesloten.