Paus blinkt weer eens ‘goedkoop’ uit #opinie

De impact van pausen mag niet onderschat worden. Als een hongersnood een continent teistert, dan is de paus van dienst (meestal een niet zo vlotte tachtiger) nooit te beroerd om te bidden voor een geslaagde oogst. Of een precisieregenbui.
Moorden volkeren elkaar uit, dan keurt de paus dat open en bloot af. Om daarna weer voor zich uit te gaan kijken.

Show
Vandaag stal Paus Bennie XVI de show in Madrid. Bennie riep ruim een miljoen katholieke jongeren op om het geloof te verspreiden. Alsof het katholicisme al niet genoeg ellende heeft veroorzaakt.

Mis
Bennie ging voor (hij wist de weg) in een mis waarmee hij de Wereldjongerendagen afsloot. Hij kondigde tevens aan dat de volgende editie in 2013 in Rio de Janeiro zal worden gehouden. Ik kan nu al niet meer wachten.

Delen
Paus Bennie XVI riep de jongeren in Madrid op hun geloof niet voor zichzelf te houden. “Houd Christus niet voor jezelf! Deel met anderen de vreugde van je geloof.”

Grondpersoneel
In mijn bescheiden optiek is nou juist dat laatste op te grote schaal gebeurd. En waren die anderen te vaak weerloze kleine mensjes. Ik vind God geweldig. Maar schaam me regelmatig diep voor zijn grondpersoneel.

Reacties zijn gesloten.