Pieter Baan Centrum boert (te) goed #opinie

Laten we er niet omheen draaien: het is momenteel niet bijster gezellig in Nederland. Zeiken heeft het voetbal inmiddels van zijn troon gestoten als volkssport nummer één.

Kantine
De stemming in Nederland laat zich vergelijken met die van een ooit hecht voetbalteam. Wat was het altijd gezellig in de kantine. Als er weer eens gewonnen werd. Maar na 18 nederlagen op rij, is het allemaal een stuk grimmiger geworden.

Scenario
Nu het Nederland economisch minder gaat, staan we elkaar moeiteloos naar het leven. Op Gerrit Zalm na (karakterdefect) lacht er niemand meer. Trefwoorden: reorganisaties, voedselbanken, pensioenfobieën. Ook het MKB zit in extreem zwaar weer. Veel winkeliers houden hun deuren tegen beter weten open.

Goede zaken
Toch is het niet ALLEMAAL kommer en kwel: het Pieter Baan Centrum (PBC) doet goede zaken. Volgens advocaat Wim Anker (erkend sc Heerenveen-supporter) is de wachttijd voor een behandeling in het PBC is ‘schrikbarend lang’.

Uitbreiding
Verdachten van moord en verkrachting zouden gemiddeld zes maanden moeten wachten op een onderzoek. Dus wil Ankertje (die samen met zijn al even fotogenieke broertje Hans zedenmonster Robert M. verdedigt) een uitbreiding van het aantal beschikbare plaatsen in het PBC. Ankertje: “De politiek moet ingrijpen en bijbouwen, heel simpel. Of er moet een andere instelling komen die hetzelfde onderzoek doet.”

Anders
Wim Anker stelt tevens dat veel mensen onterecht in het PBC worden opgenomen. Ze zouden daar niet thuishoren. Zelf zie ik dat iets anders. Ik denk namelijk dat er veel mensen los rondlopen, die wél in het PBC thuishoren.

Reacties zijn gesloten.