Plaat voor kop Wilma Verver NOG dikker dan gedacht #opinie

De beroemde Amsterdamse straatfilosoof Johan Cruijff, synoniem voor Jaap de Groot, formuleerde het ooit als volgt: “Aanvallen is de beste verdediging.”

Gewaagd
Vandaar dat Wilma Verver, ex-burgemeester van Schiedam, nu het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) aanklaagt. BING heeft het immers gewaagd een vernietigend rapport uit te brengen over haar (desastreuze) functioneren als burgemeester van Schiedam. BING beticht Verver van vriendjespolitiek en machtsmisbruik. Maar Verver doet het BING-rapport af als broddelwerk.

Tegenaanval
Dat Wilma Verver de tegenaanval kiest, past perfect bij haar karakter. Wilmaatje heeft in haar rol van burgemeester van Schiedam jarenlang iedereen haar ijzeren wil opgelegd. Wie tegenspartelde, tekende zijn eigen carrièredoodvonnis. Wilmaatje erkent namelijk maar één gezag: het hare.

Bram
Dus moet BING nu worden opgeblazen. Voor haar tegenoffensief heeft Wilma zich laten inspireren door (burge)meesteroplichter Bram Peper. Als burgemeester van Rotterdam sjoemelde Bram een vermogen aan declaraties bij elkaar. Maar BING kon dat onvoldoende bewijzen. Op dat idee gebracht door BVram Peper komt Verver nu met een tegenonderzoek van ‘topdeskundigen’ die gemaakte fouten in het BING-rapport zullen blootleggen. Volgens Wilma.

Geschoffeerd
Na wrede graaikoningin Nurten Albayrak (Nurten vecht de erg late beslissing van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om haar vanwege haar kwalijke karakter en disfunctioneren op non actief te stellen aan), heeft Wilma Verver de man/vrouw op de straat opnieuw geschoffeerd.

Tangen
In het heel kort zeggen beide tangen tegen het (in hun ogen) voetvolk: “Onze hang naar geld en macht is niet te genezen. Let maar op: WIJ komen overal mee weg.”

Recht
En Ik? Ik hoop dat beide dames met de grond gelijk worden gemaakt. Dat zou recht doen aan al die medewerkers die zich door Nurten en Wilma Khadaffi geestelijk vermoord voelen. Maar vooral zou het het laatste beetje hoop op rechtvaardigheid in stand houden.

Reacties zijn gesloten.