Polenhotel #trends

Het zal niemand zijn ontgaan: er zijn inmiddels nogal wat Polen in ons land. In principe voor seizoenwerk. Maar soms duren seizoenen decennialang.

In Boskoop, mijn uitwijkplaats, wemelt het van de Polen. Toevallig is dat niet. Er is volop groen werk in dit kwekersdorp. De huisvesting in Boskoop is gammel geregeld. De integratie verloopt moeizaam.

Inmiddels komt er ook (vrouwelijke) Poolse aanhang deze kant op. Wellicht is dat de beste oplossing om het relatief hoge drankgebruik (verveling) wat genormaliseerd te krijgen. Dat Polen harde werkers zijn, staat NU al vast.

Het Flevolandse Ens anticipeert op de komst van Polen, door er een Polenhotel te gaan openen. Over twee jaar moet dit hotel onderdak bieden aan 300 Poolse seizoenarbeiders. Is althans de planning. De gemeenteraad moet dit plan nog van groen licht voorzien.

De wetenschap dat er ook aan deze Polen geld verdiend kan worden, zal hierbij vanzelfsprekend geen enkele rol spelen. En oh ja, dat het Polenhotel buiten de dorpskern wordt geplaatst, is puur toeval. Want overlast wordt natuurlijk niet verwacht.

Reacties zijn gesloten.