Politici moeten inderdaad beter op hun woorden letten #opinie

Aardige man die Job Cohen. Job doet zo weinig vliegen kwaad, dat zijn PvdA binnenkort nog slechts een splinterpartijtje is.

Niet toevallig dus dat juist Job politici oproept om op hun woorden te letten. Zelf doet ie immers niet anders. Als Job een schaker was, dan ging hij bij een remise uit zijn dak.

Toch heeft Job wel een punt. Politici moeten inderdaad op hun woorden letten. Nadat Job eerst zelf subtiel de walgdaden van de krankzinnige Noor Anders Breivik linkte aan het gedachtegoed van Wilders, probeert nu ook GroenLinks een politiek slaatje te slaan uit de gruweldaden van Breivik.

Volgens GroenLinks moet Wilders “zijn handen niet wassen in onschuld”. Een – zij het handig geformuleerde – walgelijke beschuldiging dat Wilders medeplichtig is aan het door Breivik aangerichte bloedbad.

Nee, ik ben geen Wilders-fan. Of Wilders-stemmer. Wel vind ik dat we de discussie zuiver moeten houden. Wilders wordt er altijd van beschuldigd stemming te kweken. Zijn politieke tegenstanders tonen nu aan dat ze geen haar beter zijn. Sterker nog: het is volstrekt ongepast om de vreselijke gebeurtenissen in Oslo te misbruiken voor de eigen propagandamachines.

Dus Job, maan je collega-Wilders-haters om beter op hun woorden te letten. Want dit lijkt echt nergens op.

Reacties zijn gesloten.