Politieagenten vertonen menselijke trekjes #opinie

Op scheidsrechters én politieagenten heb ik tegen dat ze altijd hun gelijk halen. Óok als ze ongelijk hebben. Menselijke trekken smelten daardoor als sneeuw voor de zon.

Asociaal
Het verheugt me daarom dat politieagenten het niet eens blijken te zijn met het plan van minister Ivo Opstelten van Justitie om de boetes voor hardrijden en asociaal rijgedrag fors te verhogen. Net als ik en u, vinden ze de boetes te hoog.

Agressie
De agenten dreigen zelfs minder bekeuringen uit te schrijven. Een woordvoerder van de politievakbond ACP: “De ernst van de overtreding staat niet meer in verhouding tot de rekening die mensen ervoor moeten betalen. Agenten zijn het er niet mee eens en ze weten dat zulke hoge boetes agressie oproepen. Het is vragen om problemen en de collega’s willen die bonnen niet meer schrijven.’

Melkkoe
ANPV-voorzitter Walter Welting was al even duidelijk: “De politiek mag denken dat dit een melkkoe is, maar ze komt dan bedrogen uit’.

Landsbelang
Zelf haal ik de meeste bekeuringen op door 56 of 86 te rijden, waar 50 of 80 kilometer is toegestaan. Ik heb nooit goed begrepen welk landsbelang dat dient. Ik betaal immers al belasting. Bekeuringen dienen een opvoedend karakter te hebben. ZO simpel is het.

Reacties zijn gesloten.