Politieke partijen buiten olympisch succes ordinair uit

Morgen worden de cijfers officieel bekendgemaakt. Nu al staat echter vast dat ons land bijna een half miljoen werklozen telt.

Bol
Mijn glazen bol staat weliswaar bij de lommerd. Toch een voorspelling. Die half miljoen mensen zonder baan is nog maar het topje van de ijsberg. Die Verscholen Leed heet. Om te beginnen zit de woningmarkt vreselijk op slot. Waardoor veel mensen hun in hun koopwoning opgeslagen appeltje voor de dorst niet kunnen aanboren. Want probeer het maar eens. Betalen bij Jumbo. Met een baksteen.

Goot
Verder zijn er ontelbare kleine winkeliers die hun tokodeuren al jaren tegen beter weten in open houden. Het deurbelletje rinkelt immers nauwelijks meer. En alle vaste lasten gaan gewoon door. Een ontsnappingsroute is er niet.  Want een uitkering zit er niet in. Als zelfstandige. Het traject naar de goot (met af en toe een tussenstop bij een voedselbank) ligt dus wijd open.

Verkiezingstijd
Maar het is verkiezingstijd. Dus gaan politieke partijen over lijken. Om kiezers te scoren. Er kan helemaal niets meer in dit land. Al het geld is op. Want Europa is een extreem kostbaar speeltje. Toch schreeuwen VVD en PvdA nu ineens van de daken dat er tientallen miljoenen euro’s naar ‘de sport’ moeten. Sterker nog: beide partijen weten zelfs al hoe die tientallen miljoenen vrijgemaakt kunnen worden.

Meeliften
Meeliften op het sportieve succes in Londen van ‘onze olympische jongens en meiden’ is inmiddels een serieuze tak van sport geworden. Aanjager: de enge sekte NOC*NSF. Motto: Het foute ijzer smeden als het kokend heet is.

Nood
Ik roep hierbij op tot bezinning. Mooi hoor die 20 olympische plakken. Hard voor gewerkt. Uitmuntend gepresteerd. Dus hulde. Maar niet meer dan dat. Eerst maar eens de échte nood lenigen. Want die is er volop in ons land. Inmiddels bijna een half miljoen keer zichtbaar. Maar in werkelijkheid vele malen groter.

Uitspraak
Als Schrijvende Rechter is dit mijn uitspraak. Hier zullen NOC*NSF en hun politieke handlangers het mee moeten doen!

Reacties zijn gesloten.