Populariteit wildkamperen neemt snel toe #opinie

Van de Occupy-kampen kunnen we veel vinden. Maar niet dat ze uitblinken in properheid. Occupy’ers schamen zich daar niet voor. Anders zouden ze er niet voor kiezen om hun kampen op drukbezochte plekken op te zetten. Zonder spotlights is het lastig scoren.

Nood
Een tentenkamp (of: twéé) opzetten ergens achteraf is zo gezien minder zinnig. Maar nood breekt wetten. Als je dakloos bent.

Explosief
In een bos bij Utrecht staan sinds kort twee illegale tentenkampen vol daklozen van overwegend Oost-Europese afkomst. In deze tentenkampen is de sfeer explosief. Verslavingsproblemen, ziekten en psychiatrische aandoeningen vechten er om voorrang. Bovendien zou een aantal vrouwen zich prostitueren aan andere daklozen. In ruil voor een slaapplek, eten of geld.

Wildkamperen
Zelf kreeg ik eens een proces verbaal voor wildkamperen. Mijn tent bleek een halve meter buiten het vak te staan. Aan één kant. “Maar regels zijn regels”, hoor ik de campingeigenaar nog in mijn oor schreeuwen. “Voor zwervers is hier geen plek. Dit is Nederland”, gilde hij me nog na. Toen een knokploegje me met tent en al van het terrein af mieterde.

Lees hier het originele bericht.

Reacties zijn gesloten.