Raakt Lance Armstrong nu écht zijn zeven Tourtitels kwijt? #schietmijmaarlek

Trouwe bezoekers van TypischTon.nl zal het ongetwijfeld zijn opgevallen: met mijn fantasie zit het snor. Toch gebeuren er in real life dagelijks dingen die zelfs ik niet zou kunnen verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan de onzin die de advocaat van Badr Hari (Bénédicte Ficq) uitkraamt.

Haar cliënt Badr Hari wordt verdacht van zes mishandelingen. Twee ervan heeft Badr ‘al’ bekend. En daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven. Want alleen suïcidale mensen durven sloopmachine Badr Hari ten onrechte aan te klagen. Zo simpel is het.

Vleugeltjes
Toch schetst Bénédicte Ficq een beeld van Badr Hari dat rechtstreeks leidt tot een standbeeld. Met vleugeltjes. Heel de wereld heeft het op Badr Hari gemunt. In slechts zes gevallen leidde dat er toe dat Badr zich – vechtend voor zijn leven – een uitweg moest zien te banen. De scheet.

Tralies
Mij is het nog niet opgevallen, maar Ficq stelt nadrukkelijk dat Estelle een goede invloed op Badr heeft. De tortelduifjes zijn knettergek op elkaar. Het zou (volgens Ficq) dus wreed zijn om deze twee geliefden langere tijd door tralies te scheiden. Dat is natuurlijk ook zo. Ik stel dan ook voor dat Estelle en Badr sámen achter de tralies gaan. Dan is dát probleem ook meteen opgelost.

Lance
Maar wat dwaal ik weer af. Want het kan nóg gekker: oud-wielrenner Lance Armstrong zal zijn zeven met bloed, zweet en tranen vergaarde Tourtitels moeten inleveren. Volgens het Amerikaanse antidopingagentschap Usada althans. Als reden wordt opgegeven dat Lance Armstrong de ongelijke strijd tegen de chronische verdachtmakingen aan zijn adres van Usada staakt.

Wat nou doping?
Omdat Lance Armstrong zijn verzet staakt, is hij schuldig aan doping? Wat is dat voor een achterlijke redenering? Want hoe dan ook: Lance Armstrong is nóóit op doping betrapt. Dus hoe kun je deze gigant dan in vredesnaam zeven Tourtitels afpakken? Is er iemand die mij dat uit kan leggen? Want ik zit eindelijk eens zonder woorden.

2 Reacties op Raakt Lance Armstrong nu écht zijn zeven Tourtitels kwijt? #schietmijmaarlek

  1. Robbie Veldwijk schreef:

    Ik hoorde het vandaag op de radio en ik vind het ook maar raar… Al wordt ik sowieso al gigantisch flauw van al dat doping gebruik, volgens mij is de kans klein dat er top renners zijn die het nog nooit hebben gebruikt… Tenminste daar zal ik niet raar van opkijken, is legaliseren geen optie? 🙂

  2. Kor schreef:

    Hiermee wordt de sport meer kapot gemaakt dan mij lief is. Dat geldt ook voor de olympische spelen, waarbij men nu tot 8 jaar later nog betrapt kan worden. Waarom geen 10 jaar of 20 jaar ? Het kan toch niet zo zijn dat we over 6 jaar horen dat Bolt in 2012 doping heeft gebruikt ? Welk nu is daarmee gediend ? Schors dopinggebruikers direct voor het leven en alleen als ze op heterdaad worden betrapt, dat is pas eerlijke sport.