Rattenvangers laten Aleid Wolfsen ontsnappen #opinie

Zelfs zijn eigen partij PvdA schaamt zich dood voor zijn optreden, maar burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht mag TOCH blijven zitten. Is de voornaamste conclusie na urenlang crisisberaad in de gemeenteraadsvergadering gisteravond.

Tenenkrommend
Wél eisen de drie coalitiepartijen PvdA, GroenLInks en D66 dat de burgemeester zich daadkrachtiger profileert. Zijn eigen partij PvdA noemt het optreden van Wolfsen in de zaak rond het weggepeste homostel tenenkrommend. Oppositiepartij SP noemde Wolfsen “het lachertje van het land”. Ofwel: Wolfsen heeft volledig gefaald. En is een notoire slappeling.

Mol
Zelfs voor mijn niet ambitieuze goudvis Harrie zou dit ruimschoots voldoende zijn om de rest van zijn leven op kamers te gaan bij een bevriende mol. Maar de verwonderd de wereld in blikkende Aleid Wolfsen blijft doodleuk op zijn goedbetaalde post zitten.

Hans Klok
Wolfsen erkende dat er verslagen van de overleggen tussen hem, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn vernietigd zonder toestemming van de gemeentearchivaris. Maar volgens Wolfsen maakt dat niets uit. Ondanks dat hij documenten in de papierversnipperaar stopte, is het dossier compleet. Hans Klok heeft zich inmiddels gemeld om deze truc te kopen. Hans: “Mijn droom is om het publiek dingen te laten zien, die niet kunnen. Vandaar.”

Omstreden
Wolfsen was al voor zijn aantreden in januari 2008 omstreden. En in 2009 liet hij ook zien uit welk hout hij is gesneden toen hij de uitgever van het huis-aan-huisblad Ons Utrecht een oplage liet herdrukken. Dit omdat Wolfsen niet wilde dat zijn (hoge) woonkostenvergoeding openbaar werd gemaakt. Wolfsen staat sowieso bekend om zijn buitensporig forse declaraties.

Conclusie
MIJN conclusie wil ik u niet onthouden. Mensen die te veel declareren, zijn ordinaire dieven. Met een stevig karakterdefect. Aleid Wolfsen heeft geen greintje zelfrespect. Anders had hij de eer inmiddels al tien keer aan zichzelf gehouden.

Rattenvangers
Wolfsen is het zoveelste foute uithangbord van het burgemeestersgilde in ons land. Dat zegt WAT van de burgemeesters. Maar zegt ALLES over het politieke systeem in ons land. Ratten vang je met gedreven rattenvangers. Niet met bevriende slapjanussen. Burgemeesters zijn voorbeeldfunctionarissen. Door ze bij wangedrag te handhaven, wordt de gemeenschap van een noodlottig signaal voorzien. Slecht voorbeeld, doet slecht volgen.

Reacties zijn gesloten.