Rechter zet politie in hemd #opinie

Voorop gesteld: politieagenten hebben niet standaard mijn sympathie. Net als onderwijzers hebben ze automatisch de macht. En daar word je als mens niet prettiger van.

Jungle
Neemt niet weg dat ons land inmiddels veranderd is in een jungle. En dan zijn politieagenten een noodzakelijk kwaad om te voorkomen dat het recht van de sterkste geldt.

Kastanjes
Politieagenten zijn gedoemd de kastanjes uit het door tuig opgestookte vuur te halen. Als tegenprestatie worden politieagenten matig betaald. En worden ze door types zoals ik niet automatisch op handen gedragen.

Leeuw
Als overheid moet je DUS als een leeuw achter het blauw op straat gaan staan. En snoeihard straffen als er ook maar iemand met zijn tengels aan een dapperde diender komt. In dat verband: een voetballer die een scheidsrechter molesteert, voetbalt NOOIT meer. En dan hebben we het nog maar over een balspelletje.

Bizar
Veertien dagen geleden werd een politieagent ernstig mishandeld (zes vuistslagen in zijn gezicht) door een 18-jarig ventje. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van zestig uur. In mijn optiek is dat een bizar lage eis. De klojo moet natuurlijk net zo lang worden opgesloten totdat hij de spelregels WEL begrijpt.

Taakstraf
Tot ook mijn verbijstering oordeelde de rechter echter dat 20 uur taakstraf en een boete van 200 euro volstond. Ik heb het even uitgerekend: voor circa 100 uur taakstraf kun je DUS een politieagent het graf in beuken.

Uitspraak
Gelukkig ben ik niet de enige die twijfelt over de verstandelijke vermogens van deze rechter. Een rechtspreker die zo overduidelijk vrijkaartjes verstrekt aan tuig, moet per direct worden vervangen. Dit is mijn uitspraak. Hiermee kan deze rechter het schudden.

.

3 Reacties op Rechter zet politie in hemd #opinie

 1. Nike Michols schreef:

  Hoi,
  Je beweert dat de agent zes vuistslagen in zijn gezicht kreeg. Hoe kun je dat aantonen?
  De rechter heeft gekeken naar het bewijs en vond het aannemelijker dat er minder geweld gebruikt is.
  Het valt niet mee om, zonder er bij te zijn geweest, vast te stellen wat er gebeurd is! Toch heeft een rechter het maar elke keer weer te doen. Ik geloof daarom niet dat het zo fout zit in deze zaak.

  • ton schreef:

   Hoi Nike, Nee, ik was er niet bij. Ik moet (net als jij) afgaan op de berichtgeving.

   Meteen een vraag aan jou. Gisteren schreef ik blog over voetballer Sylvester M. die 77-jarige supporter neer trapte. Met naar nu blijkt dodelijk gevolg. Althans: de politie gaat nu onderzoeken of dood van deze supporter het gevolg is van de karatetrap van Sylvester M.
   Voor mij is dit een totaal overbodig onderzoek. En voor jou?

 2. Ruud schreef:

  Hoi Ton,
  Toch raar hoe dat hier zit. Als je als hooligan het veld op loopt en een paar laffe trappen (volgens mij 3) naar een keeper uitdeelt krijg je een hogere straf dan wanneer je een agent mollesteert.

  Heel vreemd. Ik snap overigens dat je niet weg bent van dienders, dat is half Nederland niet. Wat ik dan wel vreemd is waarom is dat zo specifiek in Nederland. In de US is het gewoon een top beroep en krijg je veel respect. Raar dus.