Regiotaxi belangrijker dan Mondriaan-fietspaden #tipvanton

Dat ons land ten prooi valt aan bezuinigingen is zelfs de Fietsersbond niet ontgaan. Maar dat de kwaliteit van de fietspaden hier onder zou moeten leiden, is onacceptabel. Volgens de Fietsersbond. De Fietsersbond vroeg het Rijk zelfs om extra geld. Dat fietsen daarmee een dure hobby wordt, voeg IK hier graag aan toe.

Beurt
Waarom de Fietsersbond niet op het idee komt, dat een beurt overslaan bij een bezuinigingsronde, extra bezuinigingen voor ander sectoren oplevert, is onbegrijpelijk. Maar vooral egocentrisch.

Gissen
Of er oorzakelijk verband bestaat met het nu volgende bericht, blijft gissen. Maar wie ben ik om die suggestie niet te willen wekken.

Regiotaxi
Vandaag maakte Omroep Zeeland bekend dat de nieuwe tarieven voor de regiotaxi in de Oosterschelderegio met maar liefst 600% omhoog gaan. Althans als het voorstel dat er nu ligt, wordt omarmd door de deelnemende gemeenten.

Onbetaalbaar
Voor ouderen en chronisch zieken wordt deze regiotaxi (lees: dit contact met de buitenwereld) dan onbetaalbaar. Provinciale Chronisch Zieken- en Gehandicaptenorganisatie (PCG) Zeeland dringt bij de betrokken gemeenten aan op een andere oplossing.

Atelier
Een oplossing die ik hierbij graag aan de hand doe. Ook het pimpen van fietspaden komt uit gemeentelijke potjes. Of er standaard bevriende stratenmakerbedrijven aan de Jackpot worden geholpen, weet ik niet (zeker). Wel stel ik vast dat ik vaak fietspaden zie, die rechtsteeks afkomstig lijken te zijn uit het atelier van de niet onbekende schilder Piet Mondriaan.

Geldverspilling
Deze geldverspilling dient per direct te worden gestaakt. Met het daarmee vrijgekomen geld kan de regiotaxi moeteloos erg betaalbaar worden gehouden.

Hometrainer
Fietsers die de fietspaden niet goed genoeg vinden, adviseren wij van Hometrainer een hometrainer. ZO simpel kan het zijn.

Reacties zijn gesloten.